06 15 67 31 24 info@retribe.nl

Ceremonies met gelijkgestemden

Tijdens een Ceremonie sta je met volle aandacht stil bij wat er zich in jouw binnen- en buitenwereld afspeelt. Enerzijds kan dat in afstemming met de cycli van de natuur. Bijvoorbeeld tijdens zonnewendes of volle maan. Anderzijds tijdens markante momenten in jouw persoonlijke leven.

Dan vormt de ceremonie  “a-rite-of-passage” die een overgang symboliseert, zoals een zwangerschap, geboorte, trouwerij, of een verlieservaring zoals een ziekteproces, het einde van een relatie, verhuizing, miskraam of de dood.

De kracht van het deelnemen aan een groepsceremonie is dat je (mede) gedragen wordt door alle deelnemers in het liefdevolle veld wat wordt neergezet. Ook ben je getuige van elkaars proces en mededeelnemers reiken elkaar aanknopingspunten en gezichtspunten aan tijdens sharings die heel verrijkend en verrassend kunnen zijn. Vaak blijkt jouw thema ook (deels) bij een andere deelnemers te spelen. Dat geeft inzicht, troost, aanmoeding en werkt heel verbindend!

Meld je aan

Aanmelding voor

13 + 9 =

Vrouwencirkel – Midwinter

Tijdens deze vrouwencirkel werken we met Rune Magie. Dit keer zal de rune “Isa” haar magie met ons delen.

Isa betekent letterlijk Ijs; water dat tot stilstand is gekomen door bevriezing. Water is altijd beweeglijk, maar als het je bevriest, krijg je de kans er goed naar te kijken. De koelte maakt ook dat het vuur waarmee persoonlijke situaties gepaard kunnen gaan wat luwt. Hierdoor kun je beter kijken op zielsniveau en je wat minder laten leiden door je emoties. Dit geeft verdieping.

De schaduwkant van Isa zie ik als een soort ijskoningin. Haar schaduw gaat over ego en controle. Door controle kun je iets vasthouden/tot stilstand brengen. Dat is handig als er bijvoorbeeld gevaar dreigt. Maar controle kan je ook weerhouden van iets, uit angst voor…. En iedereen weet dat angst je ook kan bevriezen 😉 Door in contact te treden met jouw innerlijke ijskoningin kun je hier meer over te weten komen.

We werken met Isa aan de hand van sjamanistische rituelen en trancewerk, voor inzicht en heling op jouw persoonlijke vraag of thema. 

De nornen – orakelen

We verdiepen onze persoonlijke reis met Isa door je vraag neer te leggen bij de Nornen. De schikgodinnen uit de Noorse mythologie van verleden, heden en toekomst. In trance, onder begeleiding van mijn drum, zullen we hen tegemoet treden en om raad vragen.

 

Kosten: 80,- per keer of 295,- voor 1 jaar (4x)
Locatie: Sterrenland, Twello (bij Deventer)

Sjamanistische vrouwencirkel

Ceremonies om jouw vrouwzijn in al haar aspecten te verkennen en te integreren met sjamanistische rituelen en gebruiken.

De vrouwencirkels vinden veelal plaats tijdens een equinox of zonnewende. Deze momenten markeren een samenspel tussen Aarde en Zon en bieden een prachtige gelegenheid om het continue spel van licht en donker in onszelf te ervaren en ons te verbinden met het levenswiel.

We verbinden ons met deze natuurfenomenen om zowel de lichte als de donkere kanten van ons vrouw-zijn te omarmen en toe te laten. Zo komen we als vrouw meer in onze kracht te staan en kunnen we ook het mannelijke principe in onszelf aanwenden en integreren.

Iedere cirkel is uniek en afgestemd op alle aanwezige vrouwen. Er wordt veel gewerkt met symboliek uit de natuur en van oude natuurvolkeren.

We werken in Sacred Space met sjamanistische rituelen en gebruiken, rune magie, sharings, dans, klank, systemisch werk en ceremoniele cacao.

Kosten: 80,- per keer of 295,- voor 1 jaar (4x)
Locatie: Sterrenland, Twello (bij Deventer)

Kosten: Op aanvraag
Locatie: In samenspraak te bepalen

Trouwceremonie

Vier de liefde op jouw eigen wijze

Tijdens een trouwceremonie ga je heel bewust een verbintenis aan met je grote liefde. Een moment om te kijken naar wat jullie ten diepste verbindt, wat jullie precies willen vieren en naar elkaar toe uit willen spreken.

Als (spi)ritueel ceremoniebegeleider ga ik van tevoren uitgebreid met jullie ingesprek over jullie liefdesgeschiedenis en jullie wensen. Hierna zal ik in afstemming met jullie een ritueel vormgeven dat volledig recht doet aan jullie verbintenis. Op maat en met liefde bereid..:-)

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met me op!

Rouwceremonie

Vroeg of laat krijg iedereen te maken met afscheid. Een dierbare die komt te overlijden. Een vroeggeboorte. Of afscheid van een wens die maar niet in vervulling gaat. Ook het achterlaten van een geliefde, woonplek of baan kan je in een rouwproces brengen. In ceremonie verbind je je daar mee, krijgt het een plek en kun je deze ervaring meenemen het leven in. Hoe pijnlijk ook.

Door rouw sta je stil bij het verlies, kijk je terug op wat was en maak je een nieuw begin

Een rouwceremonie bij Retribe wordt volledig op maat en in afstemming vormgegeven. Er is alle ruimt voor persoonlijke aandacht en inbreng. Daarin denk ik graag met je mee.

Ik werk graag samen met de natuur, de elementen, het sjamanistisch levenswiel en systemische rituelen.

Het kan een ceremonie zijn, speciaal voor jou alleen, of met een groep. Het is maar net waar er behoefte aan is.

Als ritueelbegeider denk ik niet alleen mee bij het vormgeven van het ritueel en de ceremonie, maar ben ik er ook als steun en toeverlaat. Soms meer op de achtergrond, soms met een stukje persoonlijke spirituele begeleiding waar dat passend is.

Neem gerust contact op bij vragen of voor meer info.

 

 

Kosten: Op aanvraag
Locatie: In samenspraak te bepalen

Kosten: op aanvraag
Locatie: op een locatie naar keuze

Trouwen met jezelf

Dit is een ceremonie die ik de wereld in wil brengen omdat ik geloof dat trouwen met jezelf je echt enorm kan bekrachtigen. Het is een grote daad van Zelfliefde en kan echt de kroon zijn op een periode die achter je ligt.

Bijvoorbeeld:

– Als je lange tijd over je eigen grenzen heen bent gegaan en jezelf nu eens helemaal centraal wilt stellen

– Als je trots bent op iets wat je persoonlijk hebt bereikt en dit wilt bekrachtigen en vieren

– Als je iets of iemand bent verloren en klaar bent voor een nieuw begin

– Als je donkere en lichte kanten van jezelf wilt omarmen en integreren en dit op intieme wijze wilt vieren.

– Om een heel andere reden die hier niet tussen staat 😉

De ceremonie kan 1-op-1 plaatsvinden (jij en ik), of samen met een groep(je) mensen die je zelf uitnodigt als gasten (hoeft niet, kan ook alleen met mij), of samen met een groep mensen die ook met zichzelf willen trouwen. Dit laatste ga ik nog plannen en organiseren. 1-op-1 kunnen we samen plannen wanneer het past.

1-op-1
De trouwceremonie bestaat uit een intakegesprek van anderhalf tot twee uur. Dit om jouw verhaal te horen en goed af te stemmen hoe de ceremonie het beste kan worden vormgegeven. Hierna maak ik een ritueel op maat en bekijken we welke locatie daar het beste bij past. Daarna  leg ik het jou voor en kun je jouw feedback geven. Als alles gereed is kan de ceremonie plaatsvinden! De ceremonie zelf neemt circa 3 uur in beslag. Voor een individuele ceremonie vraag ik 250,-.

In een groep
Voor een groepsceremonie (waarbij meer mensen trouwen in een groepje), vraag ik 125,-. Met een groep duur de ceremonie wel langer, omdat ik meer mensen de tijd geef voor hun moment. En er zijn ook sharings en verbindingsrituelen in de groep zelf, naast het individuele stuk. Denk aan dans, klank, meditatie of iets creatiefs.

Ik werk graag met Sjamanistische rituelen, natuurelementen en symbolen. Als dat je aanspreekt zit je goed bij mij 🙂

Voel je een ja? Neem dan contact op voor een intakegesprek. Of stel de vragen die je hebt. Ik denk graag met je mee!

Pin It on Pinterest